click below this and i'll love you more

05 March 2012

monday yg blues

 
Salam……

Oh hai! Selamat isnin semua dan selamat balik berkerja(haish).  Rasanye lah hari isnin lah hari yg paling malas nak pergi kerja..  di tambah lagi dengan mood ngantuk cum penat semalam.. bantal pagi tadi pun dah rase empuk satu macam padahal semalam tidur bantal tu masih normal lagi… hak..hak..*gelak isnin yg moody* 

Hari isnin yg normal! *ape hari lain x normal ke?*

sebab hari ahad adalah hari yg indah!! Yeehaaa!!! Heee…hee…heee……*gelak tersampuk mood ahad yg indah* makanan yg indah… hari yg indah… cuaca yg……. Err… kureng sikit keindahan!

Isnin???  makan kembali seperti biasa. Kerja kembali seperti biasa, semuanya biasa! Ya! Hidup ini perlukan keBIASAan!  Seperti biasa makan lemak cili api, kari, ayam masak merah dan lauk-lauk yg penuh santan pada hari biasa… kenapa makan kalau dah tahu x sihat??? Sebab bukan aku yg masak………  sebab kalau aku yg masak tiap hari adalah MAGGI dan TELUR KICAP yg ‘BIASA’ ye…… lagi sadis bukan? Jadi rasa bersyukur PERLU di situ.

isnin yg tiada apa nak diceritakan.. jadi nak cerita pasal ahad yg indah tu…..

                           
                                                    Sarapan pagi yg mabelussss!!!

Ahak!! Ok!ok!! ingat aku anak datuk ke nak sarapan buah-buahan segalak….. *peace* itu buah yg belum di modified lagi… nak tahu apa jadi dngan kekreatifan aku….


Tadaaaaaa………


  
                                                          Lagi mabelusssss kan….. :p
 Ada lagi!!!!!! Tahan dulu air liur tu.

                          
               Ni apa? Nama saintifik dia quiche.  Kitorang panggil gelaran manja `kish`

Sedap benda nie… ada ayam pastu cheese.. tapi filling cream,telur,oregano dgn bahan apa lagi ntah yg buat benda nie jadi sedap….TERbaiekkkkkkkkkkkkkkkk.......





                      
Ada chicken pie, apple pie,  mini puff, sardine puff yg sungguh sesungguhnya mabelusssss!!!

Makan-makan yg mebeluss di teruskan lagi tapi akibat kesilapan teknikal gambar tak dapat di SNAPkan… sebab apa?? Sebab semua dah kebulur tahap cipan bila nampak nasi ayam Hainan dan car hor fun… terus melantak tak ingat kat mak mentua yg duduk sebelah menyebelah apatah lagi kalau hanya sekadar lalu lintas di hadapan memasing …. Bila memasing dah keluarkan bunyi *BURP BURP* yg dah macam naga kenyang lepas telan gajah baru tersedar tak sempat lagi SNAP gmbr nasi ayam yg mabeluss tu….. takkan nak amek gmbr ayam yg dah tinggal tulang pulak…….. jadi nasi ayam pun hanya tinggal kenangan!!

Hari yg indah di teruskan lagi…. Ingat lepas manjakan perut nak lah pulak manjakan mata…. Pinjam keta orang pastu ingat nak gi tengok cinta kura-kura berpura-pura… kaki tu gagah lah menuju ke mall berdekatan walau badan memberontak mintak di kesiankan.. perut takyah citer lepas habis melantak senyap je sepanjang jalan….  ingatkan panas yg disangka hingga ke petang rupanya hujan juga akhirnya….. sampai je kat mall tengok-tengok citer tu  dah takde(sekali bengang)…  sebab perasaan membuak-buak nak tengok jugak kitorang gagahkan lah kaki pergi kat jusco pulak yg jauhnye tu adlah dalam 12493 langkah… lagi sekali citer ada tapi lambat lagi tayangan… sebab masing-masing jadi `CINDERELLA’ kena balik sebelum kul 12malam terpaksa lupakan niat nak tengok(duakali bengang)
Sebab dah masuk dua kali bengang perut pun ikut bengang mintak sumbatkan pape… jadi pergi lah ke atuk kepsi nak makan… queue punye lah pnjang tapi lapar punya pasal masuk lah jugak dalam barisan pertahanan tu…. Tengok-tengok ayam kat tray makin kurang tapi sangka baik la dorang sembunyikan kot kat  belakang nak buat surprise last minute… tapi bila orang depan aku nye turn order kakak kasher tu cakap ape tau? “tinggal kat tray nie je yg ada”  WATDEHEK!!!!! Pusing belakang punyer ramai yg masih queue…(final bengang)
Kitorang pon memblahkan diri lah…. Kaki jalan mulut pun jalan jugak… memang teruk ar kakak tu sume kena kutuk ngn we olls….. kesian dorang……..  
Last skali pergi yg drive-thru punye je….. nak kena patah balik lagi.. rajin membazir minyak betul lah…. Lepas habis order kat drive-thru tu cakap ngn abang operator tu nak makan sini x nk take-away…. Hahahahaha……. Tercengang dia!!! 
 
apa nie???


Last-last dah tengah malam ini kerja kitorang sebelum mengakhiri hari yg marvelous ni….


p/s: makanan kat atas sume tu ihsan kedai kek umi aku sebenarnye.... iheeheeeeheeee....*gelak sengau*
p/s lagi: entry ini septutnye pendek je, tak tau camne boleh panjang berjela.^~^'
berapa banyak p/s lah: yg gambar last tu kitorang pakai inai sebab dah buang tebiat agaknye!!!

3 comments:

  1. blogwalking..
    hihi sorry..cik iena bru nk blogwalking slps join segmen april bloglist ben ashaari..
    lately bz sket..
    okies cik iena follow kamu yer..
    jgn luper follow blog cik iena sekali yer

    http://www.ienaeliena.com/

    ReplyDelete
  2. hi! jemput join segmen pka

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/pka-rahim-segmen-rakan-blogger-saya.html

    tq :)

    ReplyDelete
  3. hi..!
    jom baca entry baru pka.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/ziela-make-up-by-pka-rahim.html

    tq :)

    ReplyDelete